Studie: Mer omega-3 holder hjernen din ung

Bedre læring, bedre hukommelse, en høyere IQ, og i tillegg en yngre, kvikkere hjerne med mindre alderssvekkelse var resultatene av en stor undersøkelse gjort i Skottland.

I 1947 undersøkte forskere over 300 11-åringer som deltok i en nasjonal IQ-undersøkelse. Disse ble fulgt opp igjen i 2001.  De undersøkte barna fra 1947 var nå blitt 64 år gamle.

Resultatene var klare, og viste at de som hadde størst inntak av omega-3 fettsyrer fra fet fisk eller kosttilskudd, scoret 13% høyere på IQ-testen og hadde en betydelig yngre hjerne med langt mindre alderssvekkelse, sammenlignet med de som inntok minst omega-3.

Riktig omega-3 holder hjernen ung og frisk

Lawrence Whalley som er professor i mental helse ved Aberdeen University sier at det er klare funn som indikerer at fiskeolje gjør at hjernen eldes saktere.

– Dette er viktig å vite, siden 1 av 20 viser store tegn til en for rask aldring av hjernen ved 65-årsalderen og over 20% viser det samme ved 80-årsalderen», uttaler professor Whalley.

Om Crystal Mind

Crystal Mind er et norskutviklet produkt basert på Crystal Oil.  Crystal Oil er en spesialutvikle, naturlig omega-3 som er spesielt rik på EPA-fettsyren. Crystal Oil har samtidig et lavt innhold av omega-3-fettsyren DHA.  Dette er hva forskere nå er enige om er best for hjernens normale funksjoner etter at man har passert spedbarnsalder.

I tillegg til omega-3-EPA, inneholder Crystal Mind også magnesium, sink, vitmain B6, vitamin B12, folat, vitamin D3 og GLA-fettsyren.  Dette er essensielle næringsstoffer som styrker hjernens normale funksjoner og bidrar til normale psykologiske funkjsoner. Vitaminene og mineralene du finner i Crystal mind støtter også hverandre, og gir en økt utnyttelse av omega-3.

Det er kjent at næringsemner i kapselform opptas 2-3  ganger bedre enn tabletter. Derfor er Crystal Mind så effektiv, selv i mindre doser.

________________________________________________________________________

Crystal Mind bidrar til

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s