Omega-3 med EPA bedrer nedstemthet hos kvinner

Stadig flere studier viser at et daglig tilskudd med omega-3 bedrer nedstemthet og tristhet.

Men all omega-3 er ikke lik.  Det er kun tilskudd med et høyt innhold av omega-3-fettsyren EPA som gir denne positive effekten på humøret.

Studien som er publisert i Nutrition Journal viser til at personer med symptomer på nedstemthet får en betydelig bedret hverdag med et tilskudd med omega-3 med et høyt innhold omega-3-fettsyren EPA.

Forskerne ville teste om omega-3 bedrer nedstemthet

I undersøkelsen deltok omtrent 50 kvinner.  De fikk enten et tilskudd på EPA-rik omega-3 eller placebokapsler hver dag i 8 uker. Alle  som deltok i undersøkelsen hadde klare symptomer på nedtemthet.

Resultatene av undersøkelsens viser at et daglig ekstra tilskudd med riktig omega-3-fettsyrer reduserer nedstemthet.

Sammenheng mellom lave blodverdier av omega-3-EPA og nedstemthet

Ved hjelp av blodprøver fant forskerne en sammenheng mellom lave blodverdier av omega-3-fettsyrer og nedstemthet. Spesielt lave verdier av fettsyren EPA var forbundet med en økt grad av nedstemthet. Jo bedre blodverdier av omega-3-EPA, jo gladere og mer fornøyd med livet var kvinnene som deltok i studien.

Ensomhet, tristhet og nedstemthet er et vanlig og et økende problem hos eldre.  Over 40% av alle som er innlagt på sykehjem har disse symptomene.

Forskerne bak studien påpeker at nedstemthet er reversibelt om man setter inn tidlige og riktige tiltak. Ubehandlet vil det kunne gi fysiske, sosiale og kognitive problemer, samt at restitusjonstiden etter andre helseproblemer vil ta betydelig lengre tid.

Forskerne mener derfor at tilskudd med EPA-rik omega-3 bør inngå som en del av tiltak mot nedstemthet.

Flere studier viser til at omega-3 bedrer nedstemthet

Det er gjort en rekke gode studier som viser til at omega-3 bedrer nedstemthet. Alle studiene som viser god effekt av omega-3 behandling er gjort på tilskudd med et ekstra høyt innhold av fettsyren EPA, slik som Crystal Mind.

Vanlig omega-3 og tran har et lavere innhold av EPA-fettsyren.  Forholdet mellom omega-3 fettsyrene EPA og DHA bør være høyere enn 2,5 til 1.

For å få best mulig resultat og erfaring med omega-3 mot nedstemthet anbefales det å innta tilstrekkelig mengde i minst 12 uker.  De positive erfaringene med et EPA-rikt omega-3 tilskudd vil styrkes ytterligere med daglig bruk over tid når man bruker et riktig EPA-produkt.

Bruk derfor et omega-3 tilskudd med høyt innhold av EPA slik som Crystal Mind hver eneste dag – året rundt.

Om Crystal Mind

Crystal Mind er et norskutviklet produkt basert på Crystal Oil, en spesialutviklet omega-3-kilde rik på EPA-fettsyren. Crystal Oil har et naturlig høyt innhold av omega-3-fettsyren EPA, men lavt innhold av DHA.  Dette er hva forskere nå er enige om er best for hjernens normale funksjoner.

I tillegg til omega-3-EPA, inneholder Crystal Mind også magnesium, sink, vitmain B6, vitamin B12, folat, vitamin D3 og GLA-fettsyren, ingredienser som styrker hjernens normale funksjoner og bidrar til normale psykologiske funkjsoner.

Det er velkjent at næringsemner i kapselform opptas 2-3  ganger bedre enn tabletter. Derfor er Crystal Mind så effektiv, selv i mindre doser.


Crystal Mind bidrar til

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s